Bikerkulturen, som vi kender den fra Europa, har haft stor fremgang i Thailand de sidste 20 år, og det er nu ved at smitte af på nabolandene under sloganet "Asean Ride Together".

Når man kommer kørende hilser alle på hinanden, og alle motorcyklister betegnes som brødre og en stor familie.

Der arrangeres året rundt i de 77 forskellige provinser i Thailand store motorcykeltræf "Bike- Weeks" og nabolandene er ved at komme med.

Udover disse motorcykelarrangementer, har Thailand mange nationale festdage året rundt, hvor man vil opleve store festligt pyntede optog, og underholdning af nogle af Thailands kendte kunstnere indenfor sang, dans og musik.

De 2 hjulede køretøjer er meget udbredt i de sydøstasiatiske lande, dog mest som små motorcykler under 200 cc, derfor er der på de store hovedveje lavet et specielt scooterspor til de tohjulede. Det gør at trafikken glider bedre, og de tohjulede er mere sikre, isoleret fra den tunge trafik.

Det anbefales, at man sætter farten ned og søger ud i dette spor, når man møder modkørende trafik. Bilisterne er ikke vandt til at møde en big bike udenfor dette spor, og overhaler i forventning om, at man kører ind i scootersporet.

Med denne regel i baghovedet, defensiv kørsel og helst ikke kørsel efter mørkets frembrud udenfor byerne, er det efter min mening ikke farligere at køre paa motorcykel i Thailand end mange andre lande i Europa.